Terug naar overzicht

Second Opinion

Wanneer een medewerker twijfelt over de juistheid van het gegeven advies van de bedrijfsarts vraagt hij of zij een second opinion aan bij een andere bedrijfsarts. Deze bedrijfsarts mag niet werkzaam zijn bij dezelfde arbodienst.

De Bedrijfspoli heeft zich voor de second opinion aangesloten bij de ‘Landelijke Pool Bedrijfsartsen Second Opinion’ (LPBSO). Via de LPBSO hebben medewerkers vrije toegang tot verschillende bedrijfsartsen voor de uitvoering van een second opinion. De kosten zijn voor rekening van de werkgever. Benadert de medewerker, buiten het contract van De Bedrijfspoli, zelf een bedrijfsarts voor een second opinion? Dan ben je als werkgever niet verplicht deze kosten te vergoeden.

Na de second opinion ontvangt de medewerker het adviesrapport van de arts. Met toestemming van de medewerker geeft de second opinion-bedrijfsarts een kopie van het advies aan onze bedrijfsarts. De medewerker kan de uitkomst van de second opinion ook zelf aan onze bedrijfsarts geven. Onze bedrijfsarts bekijkt de inhoud van de second opinion en roept de cliƫnt-medewerker binnen drie werken op voor het spreekuur. De bedrijfsarts laat de medewerker weten of hij het second opinionadvies geheel, gedeeltelijk of niet overneemt. Onze bedrijfsarts kan dus besluiten of het eerder gegeven advies aangepast wordt.